Останнє меню з "Титаніку" продадуть за 150 тисяч доларів
Очікується, що ціна лоту сягне 60 - 100 тисяч фунтів стерлінгів (100 - 160 тисяч доларів), пише The Telegraph.
З-поміж інших страв пасажирам того дня пропонували курча по-мерілендськи, відбивні з баранини та галантин з курятини.
Меню, яке за сто років після катастрофи піде з молотку, лежало тоді на столику доктора Вашингтона Доджа, банкіра з Сан-Франциско, який подорожував із дружиною та сином.
Саме пані Рут Додж кинула папірець до своєї сумочки, ще не здогадуючись, яке випробування чекає на неї вже незабаром.
Рут із сином опинилися в четвертому чи п’ятому човні. Життя ж Вашингтона Доджа урятував один зі стюардів, який заштовхнув його до 13-го човна з дітьми, аби чоловік йому допоміг.
Аукціон, присвячений 100-ій річниці "народження" "Титаніку", відбудеться 31-го березня.
"Продаж відбудеться в 100-ту річницю від дня, коли на верфі Harland and Wolff було закінчено "Титанік", - повідомив представник аукціону Ендрю Олрідж.
"Меню позначене дуже важливою датою, 14-м квітня, та дає читачеві захоплюючу можливість зазирнути до кулінарного життя пасажирської еліти "Титаніку", - зазначив він.