Як розпізнати інтернет-брехуна: експерти дають поради

— 22 лютого 2012, 11:30

Як не пошитися в дурні, наприклад, тим, хто хоче знайти собі пару в інтернеті, розповідають експерти з Університету Вісконсина-Медісона та Університету Корнелла.

Про це пише Forbes.

Науковці провели лінгвістичний аналіз профілів користувачів із чотирьох сайтів знайомств та сформулювали кілька порад.

1. Що рідше людина в розповіді про себе використовує займенник "Я", то більше шансів, що вона каже неправду. Як пояснюють учені, користувач мимоволі прагне дистанціювати себе від своїх хибних тверджень.

2. Інтернет-брехуни часто вживають заперечення, як то "не нудний" у значенні "цікавий", "не сумний" у значенні "веселий".

3. Описувати себе вони намагаються якнайкоротше – що більш стисла "легенда", то менше пунктів доведеться пам’ятати та легше буде виправдовуватися.

4. Люди, які применшили свій вік чи вагу, додали собі зросту або ж вивісили фото, що не відповідає дійсності, в анкетах воліють не говорити про свою зовнішність, натомість фокусуються на темі роботи чи якихось досягнень.

Власне, якщо говорити саме про сайти знайомств, виявилося, що хоч трохи, але прибріхують близько 80% чоловіків та жінок.

Нікого не здивує, що найчастіше користувачі кажуть неправду стосовно своєї ваги. Жінки в середньому "скидають" по 3,8 кілограма, чоловіки ж роблять себе оманно-стрункішими трохи більше ніж на півкілограма.

Половина нещирих завсідників сайтів знайомств брешуть про свій зріст, і лише 20% - про вік.

Реклама:

Головне сьогодні