Центр візуальної культури НаУКМА закрили повністю?

— 24 лютого 2012, 13:26

Керівництво НаУКМА обурила увага громадськості та публічний осуд цензури в стінах "найдемократичнішого" вишу. Внаслідок санкцій адміністрації робота Центру надалі не можлива.

Таким чином, несподіване рішення керівництва університету ставить під загрозу проведення вже запланованих у березні художніх виставок та феміністичної конференції за участі гостей з Польщі, Росії, США, Фінляндії, Сербії й Франції.

У зв'язку з цим у понеділок, 27 лютого о 13.00 перед 1 корпусом Києво-Могилянської академії (вул. Сковороди, 2) розпочнеться акція протесту проти цензури та репресій Центру візуальної культури.

Працівники Центру, студенти й художники вимагатимуть від президента НаУКМА скасування рішення Вченої ради, відкриття виставки "Українське тіло" та продовження роботи ЦВК.

Утім, як зазначив у коментарі "Українській правді. Життя" Сергій Квіт, мова йде не про припинення, а призупинення діяльності ЦВК фактично через втрату будь-яких комунікацій з університетом.

"Він відкриється як тільки ініціативна група з його членів (співробітників) висловить бажання відновити такі зв'язки. Саме в цьому полягала логіка Вченої ради. Не варто звужувати питання лише до виставки", - каже він.

За його словами, на вченій раді звучало багато інших прикладів. "У Могилянці існують тридцять наукових центрів і лише один з них (ЦВК) функціонує ніяк не зважаючи на університет. Я б сказав, що ми маємо справу з проблемою управління, швидше навіть, самоуправління центром", - розповів Сергій Квіт.

Нагадаємо, 10 лютого 2012 року було закрито виставку "Українське тіло" в Центрі візуальної культури НаУКМА. Експозицію присвячено дослідженню тілесності в українському суспільстві, було закрито за рішенням президента НаУКМА Сергія Квіта.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні