Експерти назвали найбільш перспективні виноробні регіони

— 27 лютого 2012, 11:25

Нові зони, які з'явилися на винній карті світу порівняно недавно, Крамер називає зони "new prides of place", що приблизно можна перекласти як "нові місця пошани", Це наступні регіони.

1. Colchagua Valley, Чилі. Вирощувані сорти: каберне совіньон, карменер, мерло і сіра. Червоні вина цього регіону показують витонченість і добре виражений фруктовий смак.

2. Patagonia, Аргентина - тут варто звернути увагу на місцеві вина, зроблені з сортів каберне фран, сира, мальбек, шардоне, а також багатообіцяючий піно нуар.

3. Cafayate, Аргентина - кращий з тутешніх сортів - мальбек. Йому трохи поступається за значимістю білий сорт торронтес

4. Douro, Португалія - основну славу цьому португальському виноробному району приніс портвейн. Але, як пише Крамер, в даний час тут все краще виходять сухі столові вина з місцевих сортів: touriga nacional, tinta roriz, touriga franca, tinta cao і tinta barroca.

ВІДЕО ДНЯ

5. Mount Etna, Італія - цей регіон Сицилії славиться червоними винами з місцевих сортів nerello mascalene і nerello cappuccio, а також білими винами з сорту carricante.

Сучасний середньостатистичний споживач часто стоїть перед тяжким вибором - яке вино або спиртний напій вибрати, щоб не переплатити зайві гроші, а куплені напої були якісними.

Велика різноманітність алкоголю ускладнює вибір, тим більше, що в звичайних неспеціалізованих магазинах часто продають алкогольні напої досить сумнівної якості за невисоку вартість.

Звичайно, можна йти простим шляхом і купувати вина згідно балам, які присуджують їм провідні фахівці та критики. І це, в цілому, працює. Але бали утримують любителів вина близько одних і тих самих виноробних регіонів. Споживачі люблять і знають їх, але у підсумку, купують вина відповідно до своїх фінансових можливостей.

Реклама:

Головне сьогодні