Вчені виявили викопні рештки найбільшого пінгвіна

— 29 лютого 2012, 16:14

Рештки пінгвіна, який отримав ім'я Kairuku grebneffi, були виявлені в Новій Зеландії. Їх вік становить 24-27 мільйони років, повідомляє Lenta.ru із посиланням на АВС.

Висота дорослої особини складала 1,3 метра, а маса його становила до 60 кілограмів. Для порівняння, маса найбільшого з нині живих пінгвінів - імператорського - не перевершує 40 кілограмів.

За словами вчених, перші рештки пінгвінів роду Kairuku були виявлені ще в 70-х роках минулого століття, однак виділити окремі види і відновити їхній зовнішній вигляд вдалося тільки зараз.

Наприклад, крім K. grebneffi у роботі, що з'явилася в журналі Journal of Vertebrate Paleontology, описаний Kairuku waitaki. Обидва види жили разом. Як виглядав K. waitaki, в роботі не описано.
"Здалеку, виявлені нами види нагадували сучасних пінгвінів. Зблизька, проте, легко можна було б побачити відмінності від них - у K. grebneffi і K. waitaki були довгі дзьоби і досить стрункі тіла. Можливо, вони були дещо більш гнучкими, порівняно зі своїми нащадками", - розповів один з авторів роботи Еван Фордайс.

Дослідники вважають, що основною їжею стародавніх пінгвінів була риба і кальмари. Судячи з будови зубів стародавні акули та дельфіни могли ловити і таких великих пінгвінів. Дослідники також говорять, що в минулому (як і зараз) Нова Зеландія була місцем розмноження пінгвінів.

Реклама:

Головне сьогодні