Українці зможуть їздити в Хорватію без віз

— 13 березня 2012, 15:54

За словами прес-секретаря Міністерства закордонних справ України Олександра Дикусарова, якого цитує Інтерфакс, рішенням уряду республіки Хорватія тимчасово припинено дію візового режиму для громадян України.

"Українські громадяни, які мають діючі паспорти для виїзду за кордон будь-яких типів, незалежно від цілей поїздки, можуть без віз в'їжджати до Хорватії, перебувати на її території до 90 днів і прямувати через неї транзитом", - сказав він.

При цьому прес-секретар зазначив, що при в'їзді в Хорватію прикордонні служби цієї країни можуть вимагати міжнародний поліс медичного страхування і підтвердження фінансового забезпечення на період перебування з розрахунку 100 євро на добу.

Дікусраров також підкреслив, що, оскільки Хорватія не входить до Шенгенської зони, то при подорожуванні наземним транспортом громадяни України повинні потурбуватися про оформлення 2-разових або багаторазових шенгенських віз на великі терміни для перетину територій Угорщини, Польщі, Словаччини чи Словенії, які знаходяться в Шенгенській зоні.

Реклама:

Головне сьогодні