2-річна дитина померла від отрути, яку кидали собакам?

— 21 березня 2012, 14:33

Принаймні так стверджує мати померлої дівчинки Діана, яку цитує Сегодня.

За її словами, протягом кількох місяців невідомі поборці із бродячими собаками залишають на вулицях отруєну їжу, частки якої, рознесені по землі і піску, з'являються і на дитячих майданчиках.

У таку смертельну пастку, на думку мами, місяць тому потрапила маленька Рита.

"Ясно, що дівчинка не їла з землі, але діти є діти: руки в піску, потім тягнуть їх до рота, приносять бруд на взутті. Ви ж розумієте, що встежити за кожним рухом неможливо", - розповідає мама дівчинки.

У жінки є вагома причина бути впевненою в тому, що її дочка померла саме від отрути, призначеної для псів.

"Ознаки дії отрути, якою вбивають собак, збіглися з ознаками смерті моєї дочки: параліч дихальних шляхів, піна з рота, зупинка серця. Смерть настає протягом декількох годин. Я кричала по телефону лікарям, що моя дочка задихається, але вони не поспішали. Я в одному халаті вхопила дочку і побігла на вулицю, просила допомоги! Хлопці з ДАІ, спасибі їм, мене довезли з мигалками! Але Рита померла в лікарні. Через 15 хвилин після її смерті приїхала швидка", - каже Діана.

Медики повідомили нещасній матері, що причиною смерті її дочки стало невідома отруйна речовина, після чого Діана і зіставила подію з масовою загибеллю собак в районі, адже вдома жодних отрут не виявили, а напад у дитини почався відразу після прогулянки у дворі.

"Швидка" приїхала через 15 хвилин після смерті дитини

Якщо дитину вбила отрута для собак, вона може нашкодити і іншим дітям. Діана написала заяву в міліцію і ось вже місяць чекає на результати експертизи, які і вплинуть на рішення про порушення кримінальної справи.

У Севастопольському управлінні ЖКГ ситуацію не прокоментували, але відповіли, що вже кілька років укладають договір з приватною ветклінікою, яка повинна стерилізувати бродячих тварин.

Її директор Володимир Аксьонов стверджує, що свою роботу робить: "Нехай громадські діячі базікають, а ми все робимо по закону: відловити, стерилізувати - і випустити!"

Реклама:

Головне сьогодні