Компанія Glenfiddich побила новий світовий рекорд

— 23 березня 2012, 17:12

На минулому благодійному аукціоні в Нью-Йорку за 59 350 фунтів стерлінгів (94 тис.дол.) була продана пляшка скотча від компанії Glenfiddich, яка виробляє один з найбльш титулованих односолодових шотландських віскі у світі.

З молотка пішла пляшка Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 55 Years Old, створеного на честь 110-річчя Джанет Шід Робертс, правнучки засновника компанії William Grant & Sons Вільяма Гранта, яка також є найстарішою мешканкою Шотландії.

Це третя з одинадцяти існуючих у світі пляшок цього унікального скотча, який в 2011 році особисто розлив майстер солодження Glenfiddich Брайан Кінсманн.

Усі отримані від продажу кошти, були переведені на рахунок благодійного фонду SHFT Initiatives, метою якого є вирішення питань, пов'язаних із захистом навколишнього середовища.

Перша пляшка з цієї серії була продана 14 грудня 2011 на торгах в Единбурзі. Тоді вона побила світовий рекорд, і стала найдорожчою пляшкою шотландського односолодового віскі, коли-небудь проданого на аукціоні.

Другу пляшку з цієї партії продали в Лондоні на благодійному аукціоні в лютому 2012 року. Сума лота становила - 44 тис. фунтів стерлінгів.

Реклама:

Головне сьогодні