Джеймс Кемерон зробив історичне занурення. Фото

— 26 березня 2012, 13:05

До нього так глибоко занурювались лише двоє людей у 1960 році, пише The Daily Mail.

Кемерон використав для свого занурення спеціально створений підводний човен, щоб опуститись на глибину 11 кілометрів у Тихому океані.

Як тільки він опустився на дно, Кемерон написав у Твіттері: "Щойно досягнув найглибшої точки в океані. Ніколи ще не почував себе так добре при досягненні дна. Не можу дочекатись, щоб поділитись з вами тим, що бачу"

[L]Кемерон став першою людиною, яка опустилась на дно Маріанської впадини сама без супроводу.

Під водою Кемерон провів трохи більше 3 годин після того, як сягнув дна. Він планував провести на дні моря близько 6 годин.

Нагадаємо, підводний човен був побудований і сконструйований командою інженерів з Австралії, багато з яких працювали на зйомках фільмів Джеймса Кемерона. І багато деталей батискафа є "дітищами" кіноіндустрії.

На човні встановлено кілька 3D-камер і величезні системи освітлення, щоб режисер міг зняти побачене в морських глибинах.

Батискаф, створення якого, крім самого Кемерона, профінансували National Geographic і Rolex, оснащений роботизованими руками, які можуть витягти на поверхню фрагменти відкладень, каменів і зразків глибоководної флори і фауни.

На основі відзнятого матеріалу режисер планує створити документальний фільм.

Реклама:

Головне сьогодні