У попкорні більше антиоксидантів, ніж у овочах та фруктах – дослідники

— 27 березня 2012, 10:15

Звісно, йдеться про малокалорійний "порожній" попкорн, без ароматизаторів тощо.

Про це пише The Daily Mail.

В одній середній порції попкорну міститься до 300 міліграмів антиоксидантів, тоді ж як у порції овочів чи фруктів – 160. Концентрація їх вища, бо в попкорні лише 4% води, а в овочах-фруктах – до 90%.

Це з’ясували науковці з Університету Скрентона, що в американському штаті Пенсільванія.

Звісно, зазначають вчені, замінити овочі та фрукти в раціоні попкорном не можна, бо в ньому немає їхніх вітамінів та поживних речовин.

"Із попкорну може бути чудовий перекус. Це єдиний снек, що на 100% складається з необробленого цільного зерна", - каже дослідник Джо Вінсон.

Причому менше калорій містить саме "повітряна кукурудза", приготована за допомогою гарячого повітря, зауважує він. Попкорн, приготований у мікрохвильовій печі, удвічі калорійніший.

Реклама:

Головне сьогодні