Командир літака під час польоту з'їхав з глузду. Відео

— 28 березня 2012, 10:11

Лайнер авіакомпанії Jet Blue виконував внутрішній рейс з Нью-Йорка до Лас-Вегасу. На борту літака перебували півтори сотні осіб, пишуть Вести.ru.

Спочатку політ проходив нормально, але несподівано в салон до пасажирів вийшов командир екіпажу, став викрикувати незв'язні загрози і для чогось вимагав від колег знизити висоту і змінити маршрут.

На щастя, серед тих, хто придбав квитки на рейс, був досвідчений пілот. Йому вдалося вдало посадити літак. Аж до самої посадки пасажири і стюарди вп'ятьох утримували капітана.

"Командир вів себе неадекватно, і я повалив його на підлогу, - пояснив пасажир авіарейсу в Лас-Вегас Девід Гонзалес. - Я боявся, що він увірветься до кабіни. Підійшли інші пілоти і допомогли мені тримати його".

Інцидент стався приблизно через 3,5 години польоту. Як пізніше розповіли пасажири нещасливого рейсу, командир літака вийшов з кабіни пілотів і поводився дивно, намагаючись розмовляти з людьми в салоні повітряного судна. Коли він спробував повернутися до кабіни пілота, її двері виявилися замкнені: колеги не пустили свого командира. Очевидно, що поведінка командира екіпажу була неадекватною вже протягом певного часу.

Після цього стан командира літака значно погіршився. Він став стукати в двері кабіни і вимагати терміново його впустити. А не домігшись результату, за словами очевидців, став бігати салоном літака і вигукувати: "Ірак!" Аль-Каїда "! Тероризм! Ми ​​падаємо! Моліться!"

"Він викрикував якісь числа, щось на кшталт: Опустіть її до 75. Ще щось пов'язане зі швидкістю", - розповів один з пасажирів Уейн Холмс. - Потім він почав стукати в кабіну пілотів, кричав: "Пустіть мене, дайте мені коди".

Один з пасажирів літака зняв командира екіпажу літака на камеру мобільного телефону. На розміщеному відео на YouTube чітко чути, як командир літака викрикує слово "Бомба!" Розслідуванням інциденту зайнялася поліція і ФБР.

Після цього, пасажирський літак здійснив вимушену посадку в аеропорту міста Амарілья в штаті Техас.

Про особу командира корабля відомо, що він досвідчений льотчик. Відразу після посадки його доправили до лікарні. Авіакомпанія Jet Blue підтвердила, що у командира екіпажу літака виникли проблеми зі здоров'ям. Командиром екіпажу повітряного судна він пропрацював 12 років.

Реклама:

Головне сьогодні