Названі найвпливовіші жінки винного світу

— 29 березня 2012, 17:42

Дві південноафриканки потрапили в число претендентів на звання найвпливовіших винних персон останнього десятиріччя в світі за версією провідного міжнародного дослідницького агентства Wine Intellegence.

Це Сю Берч - Генеральний директор Асоціації "Вина Південної Африки" (WOSA) та Лінн Шерріфф - Магістр Вина, яка в даний час очолює Інститут Магістрів Вина в Лондоні.

Сю Берч - праворуч, Лінн Шерріфф - ліворуч

На думку відбіркової комісії, ці жінки зробили істотний вплив на глобальну винну галузь, тому і були номіновані в одному ряду з такими великими іменами, як Роберт Паркер (знаменитий винний критик, власник найпопулярнішого журналу Wine Advocate), Гарі Вайнерчук (відомий винний журналіст) та ін.

Працюючи Генеральним директором WOSA з 2000 року, Сю Берч зіграла виняткову роль у підвищенні репутації південноафриканського виноробства. До її заслуг також відноситься впровадження програми "Ініціатива з біо-різноманіття та вина", об'єднання винних країн Нового Світу, та інші діяння.

Серед її численних наград є такі призи та звання, як титул "Women in Wine" міжнародного винного конкурсу International Wine & Spirit Competition (2005), "Винна персона року" за версією Капського Інституту Магістрів Вина (2005), титул "Жінка року" (2009), який присуджується провідним журналом винної галузі Великобританії The Drinks Business, та ін.

Уродженка Південної Африки Лінн Шерріфф, в минулому - винороб, з 2010 року є головою Інституту Магістрів Вина (IMW) в Лондоні. Вона була однією з перших двох вихідців з ПАР, які отримали ступінь Магістра Вина в 1993 році.

Реклама:

Головне сьогодні