М'ясо перед святами подорожчає вдвічі

0
10 квітня 2012

Ціни на м'ясні продукти напередодні Великодня виростуть майже вдвічі, натомість яйця подорожчають лише трохи.

Про це пише "Комсомольська правда".

За словами виконавчого директора Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавети Святковської, свинина зросте в ціні на 30-40% о – до 80 гривень.

Ціни на м'ясо підстрибнули на ринках уже в минулі вихідні, однак поки лише на 10-12 відсотків. За кілограм свинячої лопатки без кістки вже просять 60 гривень (було 50), вирізки – 65 гривень (було 60). 

Натомість на інші види м'яса (курку, яловичину) зростання цін експерти обіцяють незначне.

Яйця майже не подорожчають. Фото ladyplaneta.ru

У декількох великих супермаркетах столиці запевнили, що перед святами продукти взагалі не подорожчають.  

Разом з тим, кажуть експерти, ближче до вихідних можуть подорожчати і яйця, але не сильно – на 1-2 гривні (зараз десяток коштує 9-14 гривень).  

"Значного подорожчання яєць не прогнозується, адже воно вже було два місяці тому", - пояснила керівник аналітичного департаменту галузевої консалтингової компанії "ААА" Марія Колісник.

А от любителям свіжих овочів доведеться розщедритися. 

Натомість овочі будуть не всім по кишені. Фото www.open-food.ru

"Тепличні огірки й помідори, а також свіжа капуста до Великодня подорожчають на 20-30 відсотків", - додала Колісник.

Сьогодні за кілограм капусти просять 25-27 гривень, за огірки – 22-25 гривень.

У свою чергу спостерігається тенденція по зниженню цін на тверді сири й сир. Так що перед святами вартість цих молочних продуктів не повинна підвищуватися.  

powered by lun.ua