У березні у США зареєстрували понад 15 тис. погодних рекордів

— 10 квітня 2012, 13:56

Крім того, був зафіксований і перший у цьому сезоні торнадо, який завдав шкоди понад на більше ніж 1 млрд. доларів, пише Інтерфакс із посиланням на Вloomberg.

Середня температура повітря на основній території США (за винятком Аляски і Гавайїв) склала 51,1 градуси за Фаренгейтом (10,6 градуси за шкалою Цельсія), що на 8,6 градуси більше середньої температури з початку XX-го століття і на 0,5 градуси більше попереднього рекорду, встановленого в 1910-ому році.

Середні температури в опалювальному сезоні, який офіційно триває з жовтня по березень, перевищили кліматичну норму на 3,8 градуси. Більш теплим виявився тільки опалювальний сезон 1999-2000 років.

Добові температурні рекорди були встановлені у всіх без винятку штатах, а в 25 штатах на схід від Скелястих гір були встановлені абсолютні місячні рекорди.

Аномально тепла погода сприяла більш ранньому початку сезону торнадо, який, крім того, вже є більш активним, ніж зазвичай.

У березні на території США було зафіксовано 223 торнадо, що більш ніж на 80 перевищує норму.

Серія торнадо 2-3 березня стала причиною загибелі 40 людей і завдала руйнувань на суму понад 1,5 млрд. доларів.

Протягом минулого року у США сталося 14 стихійних лиха, сума збитку від кожного з яких перевищила 1 млрд. доларів.

Середня температура повітря в першому кварталі склала 42 градуси за Фаренгейтом, що на 6 градусів більше норми і є абсолютним рекордом за всю історію спостережень.

Реклама:

Головне сьогодні