4-річна дівчинка наздогнала Стівена Хокінга за рівнем IQ

— 14 квітня 2012, 12:00

Чотирирічна Хайді Хенкінс з Уінчестера пройшла тест IQ і показала приголомшливий результат - 159.

Середній показник для дорослої людини дорівнює 100, а для особливо обдарованих людей - 130. Усього "шкала геніальності" розмічена на 200 поділок, пише Вести.ru.

Батьки юного обдарування запропонували доньці пройти тест після того, як співробітниця дитячого садка "поскаржилася", що їх маля настільки обдароване, що персоналу доводиться вигадувати, чим би зайняти вундеркінда.

Хайді, яка знає арифметику, пише закінченими реченнями і малює геометричні фігури, вже в два роки читала книги, розраховані на 7-річних дітей. За словами виконавчого директора британського офісу "Менс" Джона Стівеніджа, батьки Хайді вірно визначили, що у дівчинки величезний потенціал.

"Ми бажаємо їм успіху і раді, що вони вирішили приєднатися до "Менс", - зазначив він.

Цікаво, що за показником IQ Хайді всього на один бал відстала від видатного фізика-теоретика сучасності Стівена Хокінга, відомого своїми роботами в галузі космології та квантової гравітації.

У найстарішу організацію "Менса" входять ті, хто показав вищий результат, ніж решта 98% населення планети, які офіційно проходили стандартний тест IQ. На даний момент асоціація нараховує вже понад 100 000 людей з усього світу і має представництва в 50 країнах.

Реклама:

Головне сьогодні