У Німеччині відкрилася виставка скульптур з піску. Фото

— 16 квітня 2012, 10:00

Цього разу його лейтмотивом стали казки братів Грімм. У 2012 році Німеччина відзначає 200-річчя їх першого видання, - повідомляє Deutsche Welle.

Торік на фестивалі побувало близько двохсот тисяч відвідувачів, але нині організатори розраховують на ще більший успіх, оскільки місце проведення перенесли з північної частини острова до Бінца – жвавого курортно-туристичного центру.

Над створенням скульптур упродовж кількох тижнів працювали півсотні майстрів з різних країн. Окрім німців казковими героями займалися скульптори з України, Росії, Латвії, Фінляндії, Канади, Польщі та Чехії.

Їм знадобилося 8000 тонн спеціального піску, з якого виготовили 150 фігур, груп і композицій за мотивами декількох десятків казок.

Кіт у чоботях, Білосніжка, Червона Шапочка... У першому критому павільйоні на відвідувачів чекають герої казок братів Грімм. Наприклад, на одній зі скульптур зображений драматичний момент, коли вовк вривається в будинок із сімома козенятами.



У другому павільйоні можна зустріти Гуллівера та інших героїв із творів Джонатана Свіфта, а також Ганса Кристіана Андерсена ("Принцеса на горошині", "Русалонька") і Сельми Лагерлеф ("Дивовижні мандри Нільса з дикими гусьми").

червні організатори мають намір встановити світовий рекорд – побудувати найвищу піщану скульптуру під відкритим небом, 24-метровий середньовічний замок. Для здійснення проекту необхідно 12 тисяч тонн піску – це приблизно 170 залізничних вагонів.

Реклама:

Головне сьогодні