Після інсульту хлопець став геєм

— 18 квітня 2012, 12:36

Переглядаючи свої недавні фотографії, Кріс не впізнає на них себе. До удару він важив близько 120 кг, любив пиво і регбі, був душею усіляких вечірок. Він працював у банку, а у вільний час ходив на спортивні заходи, пише Бі-бі-сі.

"Одного разу я вирішив скотитися через голову на березі ставка в парку - це перекрило якусь важливу судину у мене в голові, і зі мною стався інсульт, - розповідає Кріс. - А прокинувшись, я усвідомив, що став геєм".

Пацієнтам, які перенесли інсульт, загрожує 40-відсоткова ймовірність повторного удару, і тому Берч приймає ліки з метою зниження ризику. Він регулярно проходить обстеження на томографі і майже нічого не пам'ятає про своє колишнє життя.

Однак далеко не всі фахівці і навіть члени родини Берча переконані, що інсульт дійсно здатний змінити сексуальну орієнтацію людини.

Такі радикальні зміни властивостей особистості відбуваються вкрай рідко. Нинішній партнер Кріса Джек Пауелл вважає, що Берч завжди був геєм, але просто не усвідомлював цього.

ВІДЕО ДНЯ

Утім, сам Берч з цим не згоден і переконаний, що саме інсульт змінив його особистість. За його словами, момент, коли він усвідомив, що його стали приваблювати чоловіка, став для нього шоком.

Експерти і медики сперечаються - чи міг інсульт стати причиною зміни сексуальної орієнтації. Лікар Казі Сахман із лікарні святої Марії у Лондоні провів низку тестів, в ході яких виявилося, що у половині випадків Берч поводився як уроджений гей, а в іншій половині - як гетеросексуальний чоловік.

Що саме сталося із хлопцем невідомо і досі. Проте він став окремо мешкати від батьків і у нього з'явився партнер.

Реклама:

Головне сьогодні