Померлий хлопчик "дорослішає" для своєї мами на фотографіях

— 20 квітня 2012, 10:28

Життя 1-річного Недда забрала рідкісна серцева недуга. 5, 10, 18 та 30 років йому виповниться лише на фотографіях, створених для його мами.

Про це пише The Sun.

"Я знаю, це виглядає наче я піддаю саму себе тортурам – коли дивлюся на фото Неда, яким би він став. Але моє дитя провело більшу частину свого життя в інкубаторі, приєднане до трубок, ми не мали змоги осягнути його", - говорить 40-річна Неріс.

Жінка згадує, єдине слово, яке встиг навчитися говорити її син, було "мама". Відколи Недда не стало, каже Неріс, вона не раз намагалася уявити, якою людиною він би став, якби його не забрала хвороба.

"Коли я взнала, що експерти, за його дитячими фото, можуть точно визначити, як він виглядав би дорослим, я відчула, що це – дарунок небес. Ці фотографії стали моєю найбільшою втіхою", - каже жінка.

Одразу після народження Недда лікарі виявили в нього три вади серця. На наступні 14 місяців другим домом хлопчика стала лікарня. На жаль, медики не змогли врятувати його життя. За рік після того, як Неда не стало, шлюб його тата й мами розпався.

"Мені хотілося весь час говорити про Недда, а для нього (чоловіка) це було надто болісно. Замість того, щоб зблизити, ця втрата нас розділила", - пояснює Неріс.

Про технологію, яку використовують криміналісти, коли йдеться про викрадених чи зниклих дітей, вона дізналася з телепередачі. Замовити такі фотографії свого сина їй коштувало близько 100 доларів.

"Тієї миті, коли я їх побачила, мої очі наповнилися сльозами. Це був мій маленький хлопчик у 5 років. У нього були такі дивовижні очі – і вони знову сяяли мені, з тією самою пустотливою усмішкою", - розповідає мати.

"У десять він виглядає як серцеїд, як я завжди й уявляла, а в 30 – доброю, порядною людиною, якою, я сподівалася, він стане. Звісно, я відчуваю неймовірний смуток – але мене також утішає те, що я бачу гарного чоловіка, яким він мав би стати", - ділить

Реклама:

Головне сьогодні