В Японії з'явилися банкомати, що видаватимуть гроші за відбитками долонь

— 20 квітня 2012, 11:43

Тепер японці можуть отримувати готівку в банкоматах без картки, ідентифікуючи себе за допомогою лише долонь, повідомляє Вести.ru.

Утім, класичних пін-кодів все ж не уникнути. Власники банківських рахунків повинні будуть піднести до апарату свої долоні, потім ввести дату свого народження і той самий чотиризначний "пароль".

До вересня 2012-го року в Японії з'явиться десять таких банкоматів, розташованих у відділеннях банку Ogaki Kyoritsu Bank. Зрозуміло, що для роботи з ними необхідно буде попередньо надати організації свою біометричну інформацію.

Сканування долонь проводиться в Японії часто, проте у всіх випадках такий підхід використовувався лише в якості додаткових заходів безпеки. Тобто в будь-якому випадку необхідно було ідентифікувати себе карткою або яким-небудь іншим посвідченням особи.

Землетрус і подальше цунамі змінили уявлення японців - багато громадян країни в період стихійного лиха опинилися на вулиці без документів і банківських карт, у той час як отримувати готівку потрібно було доволі часто.

Тепер відбиток долоні став не другорядним, а першим "документом", що засвідчує особистість людини. У майбутньому, в разі будь-якої події власник рахунку зможе отримати гроші практично де завгодно.

Інша справа, що не всі люди мріють залишати відбитки своїх долонь заради отримання не таких вже й великих сум грошей. Хоча зручність такого методу незаперечно.

Реклама:

Головне сьогодні