Побачивши Венеру, сонний пілот Боїнга змусив літак "пірнути" вниз

— 20 квітня 2012, 13:26

Як повідомляє Lenta.ru із посиланням на Reuters, через цю помилку льотчик змусив "Боїнг-767", який прямував з Торонто в Цюріх, різко "пірнути" вниз, щоб уникнути зіткнення з неіснуючим лайнером.

Інцидент на борту "Боїнга" стався ще в 2011-ому році, проте канадська комісія транспортної безпеки оприлюднила звіт про подію тільки зараз. У документі сказано, що в результаті дій пілота постраждали 14 пасажирів і два члени екіпажу.

Згідно з наявною інформацією, під час рейсу Торонто - Цюріх другий пілот вирішив трохи поспати за штурвалом, попередньо попросивши дозволу в командира екіпажу. Однак замість належних йому 40 хвилин помічник командира проспав 75 ​​хвилин, і коли прокинувся, не зумів одразу зорієнтуватися в просторі.

Сонний другий пілот побачив, що неподалік від літака щось світиться, і без консультацій з командиром різко направив літак вниз. Лайнер опустився більш ніж на 120 метрів.

Від різкого поштовху багато пасажирів попадали зі своїх місць. Капітан швидко підняв літак на колишню висоту приблизно в 10,5 кілометра, а потім ще на 122 метри.

Коли "Боїнг" приземлився в Цюріху, пасажирам, що отримали травми, надали необхідну допомогу. Air Canada попередила своїх пілотів про необхідність дотримання правил поведінки на борту і дотримання всіх норм польоту.

Реклама:

Головне сьогодні