Японець, якого цунамі позбавило всього, знайшов свій м'яч на Алясці

— 23 квітня 2012, 11:36

Про знахідку повідомив інженер місцевої радарної станції Девід Бакстер. Його дружина – японка, тож вона змогла прочитати написані на м’ячі японські ієрогліфи, зокрема чоловічі імена.

Бакстери заявили, що хотіли б повернути знайдений м’яч його власнику. "Сподіваюся, що ця людина ще жива", - сказав Девід Бакстер японському телеканалу NHK.

Після цього Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США розмістило фотографію м’яча на своєму офіційному сайті.

Власник знахідки знайшовся практично одразу. Ним виявився 16-річний Місакі Муракамі з міста Рікудзентаката (префектура Івате), яке сильно потерпіло від цунамі 11 березня 2011 року.

Юнак був дуже втішений такою знахідкою, бо через те цунамі втратив усі собисті речі.

"Я дуже здивований, що хтось зміг знайти мій м’яч. Я хотів би подякувати цим людям", - сказав Муракамі.

"Цей м’яч був дуже дорогий мені, я отримав його в подарунок від своїх шкільних друзів, які й залишили на ньому написи", - зізнався японський підліток.

"У мене немає жодних сумнівів у тому, що м’яч мій", - зазначив юнак.

Бакстери вже заявили, що планують найближчими місяцями здійснити поїздку до Японії, у ході якої вони збираються зустрітися з Місакі Муракамі й передати йому м’яч.

Після цунамі березня 2011 року на північному сході Японії в Тихий океан віднесло понад 1,5 млн тонн сміття, уламків будинків, а також найрізноманітніших предметів - від побутової техніки до автобусів. Течія поступово несе все це в напрямку західного узбережжя США.

Нещодавно американська служба берегової охорони була змушена знищити японську шхуну, віднесену цунамі, оскільки "корабель-примара" становив загрозу для судноплавства.

Наразі Токіо й Вашингтон вирішують, як чинити з іншими уламками.

"Інтерфакс", ИТАР-ТАСС

Реклама:

Головне сьогодні