Chateau Latour вводить нові правила покупки своїх вин

— 23 квітня 2012, 17:26

Власники великого маєтку з Бордо прийняли рішення відмовитися в майбутньому від участі в кампанії en primeur. Тепер клієнти зможуть придбати вина Chateau Latour тільки в пляшках, повідомляє Drinktime.

Перші вина Chateau Latour вінтажу 2011 року будуть останньою продукцією цієї компанії, яку продадуть в рамках ф'ючерсних угод, хоча такі процедури є одним з основних видів комерційної діяльності на винному ринку Бордо.

Причини такого рішення поки не пояснюються. На думку фахівців, це є частиною агресивної бізнес-стратегії Chateau Latour, яка хоче позбутися посередників у ланцюжку торговців вина, які за невисокими цінами купують продукцію Шато в ході кампанії en primeur, а потім перепродують її за більш високу вартість.

Однак, є чимало прихильників Chateau Latour, які вважають, що його власники вчинили правильно і відмовилися від en primeur. На їхню думку, компанія витіснила зі свого бізнесу елемент невизначеності у системі закупівель вина, оскільки ніколи не ясно, чи вийде з молодого вина гідний вінтаж.

Для довідки.

Кампанія en primeur (на яку з'їжджаються тисячі журналістів, експертів і колекціонерів) включає офіційні дегустації молодих вин Бордо останнього врожаю, на яких винам даються оцінки та опис. На підставі цих даних можна зробити висновок, яким воно буде через півтора року на момент бутилювання.

Потім ринок завмирає в очікуванні перших траншів: коли Шато виставлять на продаж свої вина і визначають ціни на них. Першими, в середині квітня, свої вина виставляють некласифіковані винороби. Останніми, до травня, ціни оголошують найкращі виноробні. Оплачується вино, як правило, відразу.

Реклама:

Головне сьогодні