Тест

ФБР погрожує відключити влітку сотні тисяч заражених вірусами комп’ютерів

Про це повідомив у вівторок представник ФБР телеканалу CNN, пише Інтерфакс.

У листопаді минулого року співробітники ФБР затримали шість громадян Естонії за підозрою в шахрайстві в мережі та в зараженні вірусом DNS Changer тисяч комп'ютерів по всьому світу.

За даними ФБР, хакери використовували цей вірус для того, щоб перенаправляти користувачів на власні веб-сайти, на яких вони розміщували рекламні оголошення. За кількість переглядів рекламної інформації на цих ресурсах хакери отримували гроші. Таким чином, вони незаконно заробили близько $ 14 млн.

У ФБР заявили, що кіберзлочинці заразили вірусом близько 85 тис. комп'ютерів в США, в тому числі операційні системи НАСА.

ФБР створило спеціальний сайт (www.dcwg.org), на який можуть зайти користувачі Інтернету для того, щоб перевірити свої комп'ютери на наявність вірусу.

Викривши хакерську мережу, ФБР активувало тимчасові ресурси для того, щоб уникнути негайного відключення від Інтернету заражених комп'ютерів, і дати час користувачам на те, щоб очистити файли від вірусу.

9 липня ФБР закриє ці тимчасові сервіси, тому закликало користувачів у всьому світі перевірити комп'ютери на наявність вірусу на спеціальному сайті.