Купити чи продати авто стало важче, бо бракує номерів – ЗМІ

— 3 квітня 2012, 14:50

Про це путь "Коментарі".

Як зазначається, дана проблема торкнулася водіїв багатьох регіонів країни.

Обдзвонивши наприкінці минулого тижня всі столичні МРЕВ, "Коментарям" вдалося дізнатися, що транзитних номерів немає ні у кого, співробітники посилалися на Головне управління ДАІ в Києві, яке не видає номерні знаки.

"Там була затримка на заводі, зрозумійте, ми ж їх не робимо. Не встигають виробляти номера на всю Україну, у нас тільки один завод. Уже зустрічають машину з номерами, можу вас запевнити, сьогодні транзитні номери можуть отримати всі МРЕВ", - сказав під кінець минулого тижня виданню співробітник Головного управління ДАІ в Києві.

До понеділка ситуація не змінилася, а тимчасові, транзитні номери не видавали і на вихідних.

На заводі-виробнику зауважують, що проблему знято.

"Минулого тижня ми зробили позапланове відвантаження і сьогодні, на день раніше теж відвантажили, так що проблема знята. Можна не переживати, номери будуть у всіх ", - сказав "Коментарям" в понеділок комерційний директор Науково-виробничого об’єднання "Форт" Іван Слободянюк.

Саме ця організація у листопаді 2010 року виграла тендер на виготовлення транзитних номерних знаків.

"За контрактом, з моменту подачі заявки, на виконання йде 7 днів. У нас як виробників особливих проблем з виготовленням ніколи немає. Якщо вчасно заявки надаються, ми їх вчасно виконуємо", - пояснює Слободянюк.

"Якщо в ланцюжку замовлення "пройшов збій", спочатку салони надають замовлення в МРЕВ, а останні – в міністерство, потім від них тільки приходить до нас, то виходить резонанс, оскільки номерів немає, а ми замовлення ще не отримали", - розповів комерційний директор НВО "Форт".

За словами генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, поки дефіцит транзитних номерів не повинен позначитися на продажах нових автомобілів. Салони викуповують номери на певний період і мають запаси, а відсутність номерних знаків в МРЕВ пояснюється тим, що не був вчасно сформований замовлення для заводу виробника.

На проблему реєстрації автомобілів звертав увагу президент Віктор Янукович. Згідно з його указом № 187, в рамках удосконалення порядку держреєстрації та перереєстрації транспортних засобів, Кабміну було доручено до квітня 2012-го забезпечити скасування окремої процедури зняття з обліку транспортних засобів з процедурою отримання транзитних номерів. За задумом, це має скоротити процедуру перереєстрації автомобіля до однієї години.

"Традиційно, після таких заяв влади, на практиці купити або продати автомобіль стало неможливо, оскільки транзитні номери ще не скасували, але вони вже почали зникати", пояснює видання.

Реклама:

Головне сьогодні