Кольорові курчата замість великодніх яєць. Фото

— 3 квітня 2012, 17:36

У США замість святкових яєць можна купити кольорових курчат найнезвичніших кольорів: від помаранчевого і фіолетового до флюорисцентного.

Розвага з перефарбуванням курчат була популярною сезонною особливістю впродовж століть в Америці, але потім її почали забороняти, пише The New York Times.

Приблизно у половині штатів у США практика перефарбовування тварин є незаконною, але, наприклад, у Флориді нещодавно була скасована 45-річна заборона на такий "тюнінг", і це викликало гнів захисників тварин.

Щоб одержати кольорових курчат, барвники вводять у яйця на 18 день інкубаційного періоду. У яйце через маленький отвір вводиться харчовий барвник. Потім дірка заліплюється воском і яйце повертається назад до інкубатору.

Відтак пташеня вилуплюється вже перефарбованим у незвичний колір.

Колір зберігається лише кілька тижнів: він зникає по мірі того, як курчата ростуть, і їхнє пір’я набуває нормального кольору.

Але чимало людей наполягають, що такі новації перетворюють живих пташок на святкову іграшку, яка скоро стає непотрібною. Захисники тварин додають, що таке перефарбовування є для птахів є стресовим.

Фермери зазначають, що якщо фарба не токсична, здоров’ю курчати нічого не загрожує. А після того, як курча набридло дітям, його можна повернути назад у крамницю.

Фото The New York Times

Реклама:

Головне сьогодні