Доньку мільйонера засудили за участь у грабіжі у Лондоні

— 6 квітня 2012, 11:39

20-річна Лора Джонсон, як випливає з матеріалів справи, 8 серпня підвезла в район погромів декілька людей. В машині дівчини поліцейські знайшли викрадену з магазину побутову техніку, повідомляє Бі-бі-сі.

Наразі їй загрожує тюремне ув'язнення.

Джонсон була добре знайома з принаймні одним з учасників погромів - з 20-річним Емануелем Окуботе, продавцем крека (різновид кокаїну). Дівчина познайомилася з ним, коли проходила лікування у психіатричній клініці.

Як розповіла на суді Джонсон, яка не визнала своєї провини, вона погодилася підвезти молодих людей, обличчя яких приховували шапки-балаклави і бандани, зі страху.

"Мені здалося, що це не ті люди, яким варто говорити "ні", ти боїшся, ти відразу розумієш, що не зможеш їм відмовити, особливо коли вони сидять поруч з тобою і їм відомі номер твоєї машини і те, де ти живеш" , - сказала студентка Ексетерського університету на Південному Заході Англії.
У серпні 2011-го року в декількох англійських містах почалися заворушення, що закінчилися стихійними бунтами, пограбуваннями та руйнуванням. Акції протесту почалися через загибель 29-річного місцевого жителя Марка Даггана, застреленого поліцейськими.

За кілька днів заворушень п'ятеро людей загинули, більше 3 тисяч були арештовані, а заподіяну шкоду оцінюють у десятки мільйонів фунтів.

Реклама:

Головне сьогодні