Повні жінки зазнають дискримінації на роботі – дослідники

— 3 травня 2012, 11:00

Чимало начальників вважають огрядних працівників лінивими ненажерами та доручають їм найпримітивніші завдання.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Науковці з Університету Манчестера та мельбурнського Університету Монаша провели експеримент, до якого залучили 102 студентів. Вони запропонували їм ознайомитися з резюме та поглянути на фото 12, як їм сказали, різних жінок. Насправді ж піддослідним представили знімки 6 жінок – до та після операцій зі зменшення ваги.

Студентів попросили зробити висновок щодо лідерських якостей кандидаток, відповісти на питання, кого б із них вони радше запросили б на роботу, та яку б зарплатню запропонували для початку.

Кандидатки з надлишковою вагою були оцінені респондентами нижче, ніж вони ж, але вже стрункіші, повідомив журнал Obesity.

На думку студентів, повніші жінки заслуговували на нижчу зарплатню, а прогнози щодо їхньої успішності на роботі були менш оптимістичні.

"Наші результати вказують на те, що існує очевидна необхідність вирішення питання дискримінації за такою ознакою, як ожиріння, надто стосовно жінок, на яких зазвичай лягає тягар анти-жирових упереджень", - зазначає одна із провідних дослідників, Керрі О’Брайен.

Причому упередження щодо інших деякою мірою відображають те, що відчувають люди стосовно себе самих, каже науковець.

Реклама:

Головне сьогодні