В Індонезії розбився російський літак. Загинули десятки людей

— 10 травня 2012, 12:19

Російський літак, який зазнав аварії в Індонезії, розвалився в повітрі або внаслідок зіткнення зі скелею. Всі члени екіпажу та пасажири загинули, пише "Німецька хвиля".

Про це повідомило в четвер 10 травня, німецьке інформаційне агентство dpa з посиланням на одного з речників фірми, яка в Індонезії представляє російського літакобудівника Sukhoi.

За останніми даними, на борту літака перебували 47 осіб. Серед них, крім членів екіпажу, - представники авіакомпаній та журналісти.

Місце падіння літака вдалося встановити з повітря. Команда рятівників зараз перебуває на шляху до уламків машини, які розкидані в тяжко доступній місцевості на висоті 2200 метрів на схилах вулкану Салак, що на південь від індонезійської столиці.

Місце падіння літака. Фото ЕРА/Вести.ру

Літак "Sukhoi Superjet-100" зник з радарів під час здійснення демонстраційного польоту в Джакарті в середу, 9 травня. Як повідомляється, під час останнього зв'язку капітан літака зі ще не з'ясованих причин попросив дозволу полишити вказану йому висоту й спуститися до 1800 метрів. На цей момент ішов дрібний дощ. Пізніше в середу через погану погоду пошукові роботи довелося тимчасово призупинити.

Пасажирський літак "Sukhoi Superjet-100" є першим повністю російським літаком, який розробили після розвалу Радянського Союзу. Ця ближньомагістральна машина розрахована на від 75 до 95 пасажирів і здатна здійснювати польоти на відстань 4,4 тисяч кілометрів. Концерн Sukhoi сподівається створити конкуренцію в цьому сегменті виробникам Boeing та Airbus.

Місце авіакатастрофи. Фото Вести.ру

Вперше SSJ-100 піднявся в повітря 2008-го року. У середу машина здійснювала показовий політ у Джакарті. Перед тим літак уже продемонстрували в Бірмі, Пакистані й Казахастані. В подальшій програмі були заплановані Лаос і В'єтнам.

Посольство Росії в Індонезії поки не має даних про результати роботи рятувальників на місці катастрофи літака "Сухий Суперджет-100".

"Зараз до місця катастрофи дісталася перша група рятувальників. Вони вивчають обстановку. Повної картини події вони нам поки не доповідали", - повідомив "Інтерфаксу" прес-аташе посольства РФ в Індонезії Дмитро Солодов.

За його словами, швидше за все, дані будуть, коли на місце прибуде основна група рятувальників.

Російський дипломат додав, що про версії катастрофи говорити передчасно. "До нас летить комісія на чолі з Погосяном (головою ради директорів ОАК "Компанія "Сухой" Михайло Погосян). Очевидно, версії будуть озвучені пізніше", - сказав Солодов.

У свою чергу, президент ЗАТ "Цивільні літаки Сухого" Володимир Присяжнюк в четвер в Москві повідомив, що на борту літака, що розбився в Індонезії літака SSJ-100 перебували 45 людей.

"На борту перебувало 45 осіб", - сказав він, додавши, що з них було 8 громадян Росії, громадянин Франції, громадянин США, дві громадянки Італії і 33 громадянина Індонезії.

Реклама:

Головне сьогодні