Ставкове цунамі пережили жителі на Сумщині. Відео

— 11 травня 2012, 12:01

Після потужної зливи з градом із прилеглого ставка вирвалася вода. Потік каламутної води з переповненого ставка ринувся через дамбу і почав змітати усе на своєму шляху, пише ТСН.

Двометрова хвиля була такої сили, що зносила не лише людей, а й автомобілі. Перелякані дачники плавали впереміш із машинами, туалетами та зірваними будинками. У паніці люди хапалися за паркани та дерева.

Ті, хто потрапив в епіцентр коловерті, досі приголомшені. Із десяток машин після стихії висять на штахетах та деревах. Деякі вода віднесла аж на сотню метрів.

Рятувальники з'явилися лише в перші години після стихії. Хоча потерпілі кажуть, що тепер їхня допомога, особливо техніка, потрібна не менше. Визволяють побиті автомобілі та розчищають завали з дерев і сміття місцеві міліціонери з даішниками.

Оговтавшись після шоку, люди вже починають рахувати збитки. Замість городів - суцільні канави, щойно посаджені картопля та цибуля - на ґрунті. Натомість на грядках збирають півметрових коропІв.

Єдине, із чого радіють дачники, що не прорвало дамби навколо ставка. Інакше усі три сотні будинків опинилися б під водою.

Після потопу нажахані дачники проситимуть сільраду найближчого селища Руднівка укріпити дамбу та почистити ставок. А ще відновити змиту хвилею дорогу. Інакше ні заїхати, ні виїхати з дачного кооперативу ніхто не зможе.

Реклама:

Головне сьогодні