Україна займає 7-е місце в світі за кількістю спаму – дослідження

— 11 травня 2012, 16:27

Про це заявив консультант з інформаційної безпеки американської компанії Symantec в Росії і СНД Олександр Суязов на прес-конференції в Києві в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс.

Згідно зі звітом про загрози інтернет-безпеки, розробленим компанією Symantec, Україна вперше увійшла до десятки країн з найбільшою кількістю спам-зомбі, фішингу та мережевих атак, сказав Олександр Суязов.

В цілому, за його словами, Україна за рік піднялася з 31-го на 23-е місце в світовому рейтингу за найбільшою кількістю інтернет-загроз.

У п'ятірці українських міст за кількістю шкідливих програм лідирує Київ, далі за ним ідуть Львів, Одеса, Макіївка та Донецьк.

На думку експертів Symantec, причин збільшення кількості шкідливого програмного забезпечення кілька. Зокрема, інструменти для атак стали більш доступними

"Раніше, щоб зробити атаку, потрібно близько $100 тис Зараз це можна зробити і за 200 (доларів)", - відзначив Суязов.

Цим же, на його думку, можна пояснити і збільшення атак на компанії малого та середнього бізнесу, тоді як раніше атакам в основному піддавалися великі корпорації і державні структури. Зокрема, 1/5 частина всіх атак відбувається на сервери компаній з чисельністю персоналу до 250 чол.

Найбільш ефективним засобом поширення шкідливого ПО, згідно з думкою фахівців антивірусної компанії, є поширення через веб-сайти. Примітно, що найбільше вірусів поширюється через сайти релігійної тематики. Експерти пояснюють це тим, що часто такі сайти зроблені непрофесійно і на них не приділяється чи мало приділяється уваги ІТ-безпеки.

Новою тенденцією минулого року Symantec називає збільшення розповсюдження вірусів через соціальні мережі, а також збільшення кількості шкідливого ПО для мобільних пристроїв.

За прогнозами компанії, в 2012 році стануть об'єктом атак комп'ютери з операційною системою MacOS (виробництва Apple), оскільки їх кількість стала стрімко збільшуватися.

Компанія Symantec є одним зі світових лідерів у сфері рішень для забезпечення ІТ-безпеки, зберігання даних і управління системами захисту інформації.

Реклама:

Головне сьогодні