Визначено навіщо насправді роблять органічні вина

— 14 травня 2012, 16:39

Проте істинні мотиви виноробів, які виробляють екологічно чисте і біодинамічне вино, є більш особистими, ніж просто інтереси бізнесу.

"Більшість виноробень є сімейними підприємствами, і їх власники розуміють, що органіка - кращий спосіб виробництва вина", - пояснює Гледіс Хоріучі, представник Каліфорнійського винного інституту.

"Вони хочуть передати майбутнім поколінням досвід більш здорового та екологічного виноградарства. Наприклад, більше двох третин каліфорнійських виноградників і виноробень сертифіковані як екологічно чисті підприємства", повідомляє Drinktime.

Органічний спосіб вирощування винограду базується на відсутності пестицидів, фунгіцидів, гербіцидів та інших хімічних добрив. У різних країнах є свої критерії для сертифікації органічних виноробень, проте в деяких випадках компанії воліють не реєструватися в такій якості, щоб уникнути додаткових витрат.

Біодинамічне виноробство слідує принципам біодинамічного сільського господарства, основи якого заклав на початку XX-го століття австрійський філософ і архітектор Рудольф Штейнер.

Центральним аспектом біодинаміки є те, що ферма в цілому бачиться як організм, і тому повинна сама забезпечувати себе усім необхідним: добривом, водою, та ін. Крім того, біодинамічні господарства вирощують виноград та інші культури згідно з фазами місяця.

Реклама:

Головне сьогодні