Помер культовий мексиканський письменник Карлос Фуентес

— 16 травня 2012, 10:38

Представники ряду держав, громадські та культурні діячі розцінили звістку про смерть письменника як "непоправну втрату для літератури", повідомляють Вести.ru.

Фуентес "залишив в спадок не лише видатні літературні твори, а й численні есе, присвячені найбільш гострим проблемам у галузі культури і політики", зазначив лауреат Нобелівської премії в області літератури 2010 року перуанець Маріо Варгас Льоса.

Незважаючи на свій вельми поважний вік, мексиканський письменник ніколи "не залишав перо" і продовжував займатися публіцистикою.

В СРСР мексиканський письменник здобув популярність, завдяки своєму роману "Смерть Артеміо Круса. За романом Фуентеса "Старий грінго" в 1989 році був знятий голлівудський фільм. Сюжет цього твору заснований на реальній історії американського журналіста Абмроза Бірса, який зник під час революції в Мексиці в 1910-1920 роках.

За довгу літературну кар'єру Фуентес в 1987 році був удостоєний найпрестижнішої в іспаномовному світі літературної премії Сервантеса, в 1994 році - премії Принца Астурійського, а також Національної премії в галузі літератури Мексики (1984 рік).

Реклама:

Головне сьогодні