Українці з затонулого Costa Concordia вимагають більші компенсації

— 21 травня 2012, 13:26

Про це газеті "Сегодня" розповів житель Ялти Олександр Борисов, який врятувався під час катастрофи з лайнером.

"Нам запропонували написати, що ми довічно відмовляємося від будь-яких претензій до туркомпанії, і після цього вони виплачують компенсацію – 11 тис. євро. Я і більшість пасажирів з України відмовилися від цієї суми і вимагаємо мінімум в два рази збільшити виплати. Адже ми пережили величезний стрес. У дружини почалися проблеми з серцем. Зараз наші юристи ведуть переговори з італійською туркомпанією, яка відправила нас в круїз, щоб та виплатила нам гідну суму і справа не дійшла до суду ", - сказав Борисов.

За його словами, влітку в Криму планується зустріч пасажирів, що вижили з України та Росії.

Затонулий лайнер Costa Concordia. Фото corriere.it

А ось інший пасажир трагічного рейсу, одесит Марк, уже судиться з туркомпанією - він теж хоче більше грошей. "У мене був перелом руки. Довго довелося лежати в лікарні. Зараз чекаю рішення суду щодо компенсації", – сказав нам Марк.

Як розповів виданню Олександр Борисов, після аварії з'явилася "цікава мода" – слідувати за маршрутом затонулого лайнера.

"Мені останнім часом телефонували дуже багато людей - і знайомих, і ні - і запитували про те, яким саме маршрутом ми слідували. Робили це через страх - мовляв, вдруге на одному і тому ж маршруті подібне точно не відбудеться. А мої друзі саме після випадку з "Конкордія" вирішили теж поїхати в круїз - захотілося пригод! Не буду відмовлятися від подібних подорожей і я", - додав українець.

[L]Тим часом італійська влада вирішила прибрати завалений на бік лайнер Costa Concordia, який до цих пір лежить поблизу острова Джіліо.

Для цього під ним спорудять спеціальну платформу, а потім за допомогою плавучих кранів судно вирівняють і відбуксують на демонтаж. Операція займе не менше року і коштуватиме близько 300 млн євро. Капітан Франческо Скеттіно - під домашнім арештом, йому може загрожувати довічне ув’язнення (загинуло понад 30 пасажирів).

Як повідомляють італійські ЗМІ, можливо, по маршруту Costa Concordia пустять лайнер-близнюк Costa Serena – для слідчого експерименту.

Нагадаємо, однією з причин краху назвали те, що капітан підвів судно занадто близько до берега, щоб привітати знайомого.

Реклама:

Головне сьогодні