Табачник: слова про "негарних" студенток переіначили

— 23 травня 2012, 09:40

Про це він заявив журналістам під час прямої лінії, передає УНІАН.

Коментуючи акцію студенток біля міністерства освіти, Табачник сказав: "Я щасливий з того, що вони добре вчаться, я щасливий з того, що у них червоні дипломи".

"Жалкую з приводу того, що ЗМІ дозволяють собі дуже довільно, дуже вільно поводитися з цитатами. Тому що те, що розголосили, до мого висловлювання має дуже приблизне відношення", - заявив міністр.

Він відзначив, що його більше непокоїть те, що, згідно з соціологічними опитуваннями, бажання одержати професію для молодих людей як життєвий успіх стоїть на 3-4-му місці, при цьому на перших місцях у дівчат поставлені такі критерії, як уміння стильно одягатися і яскрава зовнішність.

Як відомо, раніше Табачник заявив, що зазвичай в магістратурах і аспірантурах українських вишів навчаються не дуже гарні дівчата.

"Думаю, що не відкрию Америку, якщо скажу, що в магістратурі, аспірантурі навчаються дівчата з менш яскравою, привабливою, модельною зовнішністю", - сказав міністр.

Він також повідомив, що заяви українських студенток щодо того, що сьогодні їм як така освіта не потрібна через привабливу зовнішність, є цілком логічними, оскільки в Україні вчаться "найгарніші дівчата".

21 травня представниці київських вишів влаштували акцію протесту біля будівлі Міністерства освіти і науки, молоді і спорту.

Реклама:

Головне сьогодні