Учені взнали, нащо одружені чоловіки їдять корисну їжу

— 24 травня 2012, 16:58

Жіночі прагнення, щоб було корисно, і чоловічі, щоб смачно, часто не співпадають, тож останні мусять прикидатися, заради миру та гармонії в сім’ї.

Про це пише The Telegraph.

Зжувавши прісний домашній обід, чимало чоловіків часто шукають компенсації в закладах, де готують шкідливу їжу, яка їм справді до вподоби.

Щоби уникнути такої "харчової диктатури", подружжя мають обговорювати свій раціон та знаходити компроміс, як команда, вважає професор Дерек Гріффін з Мічіганського університету.

"Лікарі могли б порадити, щоб чоловіки тактовно розмовляли (по меню) з дружинами, таким чином, щоб чоловікам не доводилося ночувати на канапі", - каже він.

У фокус-групах, організованих дослідниками, взяли участь 83 чоловіків, у чиїх родинах дружини грали традиційну "домінантну роль у приготуванні їжі та прийнятті рішень".

Як зізнавалися піддослідні, вони цінують те, що жінки дбають про їхнє здоров’ю,однак їм часто не подобається те, що їх змушують їсти.

Незадоволені чоловіки воліли, щоб дружини були щасливі, а в шлюбі панувала гармонія, тоді ж як смаку могли дібрати "на стороні".

"Чоловіки відчували, що мають більше свободи в виборі, що їсти, коли харчувалися не вдома, навіть коли були в товаристві дружин", - констатує Гріффін.

Реклама:

Головне сьогодні