Лікарю швидкої, яка не прийняла виклик від дитини, загрожує три роки в'язниці

— 25 травня 2012, 13:58

Інцидент стався 12 травня в Алушті, коли 13-річний Максим Пєшков з друзями каталися на велосипедах, пише газета "Сегодня".

"Він врізався в бордюр, при ударі кермо проткнув йому живіт. Коли Максим підняв футболку, побачив, що з рани видно нутрощі, - розповіла "Сегодня" його мама Наталія. - Друг сина почав дзвонити в швидку".

"Жінка, яка прийняла виклик, захотіла поговорити з кимось із дорослих, але, почувши, що з ними нікого немає, кинула трубку. Хлопцям довелося добиратися до лікарні пішки", - додала мама дитини. Там Максиму зробили операцію, видаливши частину сальника.

Зараз дитина вже вдома і йде на поправку. За словами його мами, диспетчер виявилася лікарем з 38-річним стажем. Відмову виїхати на виклик вона пояснила тим, що до цього на станцію дзвонили інші діти і жартували.

Якщо вина медика буде доведена, їй загрожує штраф за ненадання допомоги малолітньому в розмірі від 8 до 17 тис. грн або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше в Горлівці Донецької області 7-річний хлопчик, стікаючи кров'ю, 13 (!) разів дзвонив в швидку, але лікарі йому не повірили і навіть пригрозили викликати міліцію.

Реклама:

Головне сьогодні