У Франції створили революційний келих для вина
Це келих у формі тюльпана, з широкою плоскою підставою і вертикальної верхньою частиною. Як пояснюють в компанії, така форма келиха заважає аромату вина швидко випаровуватися, коли дегустатор обертає фужер.
Зазвичай під час таких маніпуляцій процес окислення вина йде активніше і делікатний аромат напою швидко зникає. За заявою виробника, нова форма келиха запобігає таким негативним процесам, зберігаючи весь букет вина практично без зміни.
А ось президент Дому шампанських вин Taittinger - П'єр-Еммануель Таттінже негативно висловлюється про нові тенденції подавати шампанські та ігристі вина в широких келихах. На його думку, шампанське потрібно вживати виключно з традиційних келихів у формі флейти, а тенденція подавати шампанське у винних фужерах - це гонитва маркетологів за новомодними трендами.