Декана факультету звільнили за скандальний фуршет для вчителів

— 29 травня 2012, 14:20

Про це повідомляє прес-центр університету з посиланням на наказ ректора від 25 травня 2012 року за № 434-32.

До дисциплінарної відповідальності притягнуті проректор університету з навчально-виховної роботи, завідувачі кафедр факультету психології, куратори академічних груп 4 –го курсу відділення психології.

Причиною звільнень стало проведення внутрішнього розслідування у вузі через скандал про побори під час захистів дипломів.

Нагадаємо, двоє студенток факультету заявляли, що їх примушують купувати певні продукти для фуршету викладачам після захисту дипломних робіт. У списку фігурували ікра, нарізка риби, овочі, фрукти тощо.

Як повідомила "Українській правді. Життя" студентка Катерина Піць, список з продуктами старості передала методист кафедри.

Як розповідала Піць, "кожна кафедра мала свою суму, від 100 до 150 гривень. Найбільш активні учасники зборів пропонували спекти домашні тортики чи думали, де б подешевше купити ікри. Тобто була і власна ініціатива і груповий збір".

За її словами, на кількох студентів, які виступили проти таких поборів розсердились у першу чергу однокурсники.

"Дуже багато активних студентів почали писати погрози типу, я би вам ноги поламав", - додала студентка. Більше того, їй вже погрожують по телефону. Виступили проти поборів четверо студентів. Але двоє з них вирішили не фігурувати у публічному простороі.

Список продуктів, які потрібно купити. Фото Незалежної студентської профспілки "Пряма дія"

У наказі ректора Леоніда Губерського від 25 травня також вимагається посилити контроль за "проведенням виховної роботи, спрямованої на захист молоді від чинників, негативних для її фізичного та психологічного розвитку, а також формування морально-етичних цінностей".

Ректор наказує також "вжити всіх необхідних заходів для недопущення вчинення аморальних проступків співробітниками підпорядкованих їм структурних підрозділів".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні