Тест

У Харкові визначатиме переможців Євро тхір-віщун. Фото

Трирічну тварину, що живе в міському зоопарку, до фан-зони на центральній площі Свободи міста будуть привозити на лімузині, повідомляє Радіо Свобода.

"Він виховувався в Будинку юннатів – брав участь у заняттях, відвідував виїзні лекції, грав і відпочивав разом з нашими юннатами. Коли ми звернули увагу на його здібності, ми подумали, що він зможе стати хорошим провісником", – розповів директор харківського зоопарку Олексій Григор’єв.

​​

Тхір-віщун Фред. Фото "Радіо Свобода"

Прогнози результатів ігор тхір буде робити на сцені на території фан-зони. Перед ним поставлять дві миски з їжею, позначені прапорцями країн-учасниць матчу. Переможцем буде вважатися та збірна, з чиєї годівниці звір почне їсти раніше.

Організатори фан-зони не впевнені, що всі прогнози Фреда збудуться. Але вони припускають, що тхір зможе вгадати результат більшої частини матчів.

Тим часом на площі Свободи розпочали монтаж фан-зони. Робітники розпочали встановлювати огорожу, а партнери і спонсори почали встановлювати торгові намети.

​​

Раніше повідомляли, що харківським віщуном мав стати байбак. Але, як сказали журналістам, та тварина втекла.

Головним українським віщуном буде кнур у Києві, якого так і звуть – Віщун. Він житиме у фан-зоні на майдані Незалежності і на Хрещатику і так само обиратиме переможця матчів, вибираючи між мисками з їжею.

У Польщі, за повідомленнями агентств, таку ж роль відіграватиме слониха.