Попри кризу, грецькі винороби збільшують експорт
Незважаючи на глибоку фінансову кризу, яка охопила практично всі сфери грецької економіки, винороби цієї країни продовжують нарощувати обсяги вина і розширювати споживчу мережу.
Починаючи з 2008 року продажі вина в країні впали на третину, тоді як раніше 90% грецьких вин продавалося на внутрішньому ринку. Саме тому виробники переорієнтували напрямок продаж і стали більше вивозити вина в європейські та інші країни.
І ця стратегія виявилася правильною. Уже в 2011 році експорт грецьких вин виріс на 7,5% в порівнянні з 2010 роком. Звичайно, не всі винороби Греції мають достатньо коштів, щоб рекламувати і продавати свою продукцію за кордоном.
Це можуть дозволити собі тільки великі виробники, наприклад, такі як Chateau Nico Lazaridi, що випускає великий асортимент білих, рожевих і червоних вин як з автохтонних (місцевих) сортів винограду, так і з міжнародних сортів, таких як Сіра, Гренаш, Совіньон Блан, Каберне Совіньон, Мерло та ін.