У Євросоюзі вступають нові правила маркування органічних вин
Європейські винороби відстояли право маркувати свої вина як органічні - "organic wine" або "vin biologique". Новий варіант маркування вводиться замість старого - "wine issued from organic grapes" ("вино, отримане з органічної винограду").
Подібні зміни в формулюванні органічної продукції пов'язані з виходом нового документа уряду Євросоюзу, який регулює не тільки правила вирощування винограду, а й виробничі процеси на виноробні.
До появи цього документа в нормативах ЄС не було чіткого визначення "органічного вина" - "органічним" міг бути тільки виноград. У нових правилах воно присутнє і припускає наявність сірки менше на 30-50%, ніж в "традиційних" винах, а також відсутність добавок, таких як сорбінова кислота, і певні методи контролю виробництва.
Подібних змін винороби, які практикують органічний спосіб вирощування сільгосппродукції, домагалися більше 10 років. Нові правила маркування органічних вин вступають в силу з 1 серпня 2012 року.