Прогнози розвитку світового виноробства від Дженсіс Робінсон

— 12 червня 2012, 14:58

Ці тенденції, з її точки зору, намітилися в даний час і отримають свій розвиток в найближчому майбутньому. Такі зміни відбуваються завдяки значно поліпшеним засобам комунікації між людьми, які пов'язані з вином у всьому світі.

Ось, що пише Дженсіс: "Головна тенденція, що намітилася в світовому виноробстві це прагнення до поліпшення якості вина, а не до його кількості".

Інші напрями, які відбуваються у винному світі, відображені в доповіді Дженсіс Робінсон:

1. У більшості винних регіонах відбувається масове зменшення міцності вина.

2. Намітилася велика популярність вин на базі мускатних сортів, а також вин із зниженим вмістом алкоголю.

3. Поява нових регіонів виноградарства з прохолодним кліматом: Каліфорнія: Santa Rita Hills, Sonoma Coast, Чилі, Аргентина: Патагонія і висотні виноградники в передгір'ях Анд, Південна Африка: Elim, Elgin, високогірні ділянки, Австралія: район Victoria і виноградники висотного розташування, остров Тасманія , Нова Зеландія: Waitaki, West Canterbury, Атлантичний регіон північного заходу Іспанії, Скандинавія, країни Бенілюксу, Британія, Польща.

4. Популярність легкотелих висококислотних вин з білих сортів: німецькі рислінг, рислінг із США, вина Божоле, Луари.

5. Можливо зміщення інтересу від червоних до білих вин; вже зараз добре видно зсув в бік рожевих напоїв.

6. Винороби багатьох країн стали вирощувати маловідомі сорти, такі як Альбаріньо, Бурбуленс, Гренаш Блан, Негретте, Совіньон Грі, Темпранільо, Піно Грі, Віонье та інші. Усі вони були дуже слабо представлені ще 20 років тому. Багато нових сортів було виведено спеціально для місцевих умов. Наприклад, червоні frontenac, marquette і st croix; білі - la crescent, traminette і brianna.

7. Значне зниження використання хімікатів для обробки винограду і ґрунту. Також намітився великий інтерес до органічного та біодинамічного способу вирощування винограду.

8. Великий інтерес в сторону ремісничих вин, "натуральних" способів їх виготовлення. Зараз це особливо помітно в Бургундії. А також, дуже помітна тенденція відходу від нових маленьких дубових бочок: винороби частіше стали використовувати бочки не з дуба, а з інших порід деревини (акація, каштан), Намітилося більше використання цементних ємностей для ферментації і витримки вина.

9. Глобальний інтерес до альтернативної тарі для вина, а також намітився рух від товстих і важких винних пляшок до легких і тонкостінних.

10. Все більше процесів на виноградниках і виноробнях буде механізуватися, якщо тільки не буде значно піднята оплата праці, що почне залучати кваліфіковану робочу силу.

11. Якісні вина все більше стають інвестиційним інструментом, все більше з'являється винних інвестиційних фондів.

Реклама:

Головне сьогодні