За російськими виноробами стежитимуть з космосу

— 14 червня 2012, 15:17

Методика моніторингу з космосу базується на основі фотознімків з високим і надвисоким дозволом. Спостереження вестиметься за промисловими об'єктами як у видимому, так і інфрачервоному спектрі.

Крім того буде використовуватися радіолокаційна зйомка. Основне завдання даного моніторингу - виявлення незаконного виробництва алкоголю на заводах, позбавлених ліцензії, пише газета Известия.

В даний час розробники намагаються вивчити, як змінюється вигляд з космосу, тепловипромінювання і радіолокаційні характеристики промислових об'єктів в залежності від того, працює виробництво чи ні.

За повідомленням однієї з аналітичних компаній реалізація ініціативи Росалкогольрегулювання коштуватиме дуже недешево. Вартість кожного знімку, зробленого з космосу, коштуватиме приблизно 500 доларів.

Враховуючи, що відомство планує отримувати інформацію в трьох форматах, разовий моніторинг тільки 28 діючих станом на кінець 2011 року спиртзаводів в Росії коштуватиме 87 000 доларів.

Між тим, юристи вважають, що подібна діяльність Росалкогольрегулювання фактично може означати порушення законодавства про комерційну таємницю, а, отже, вважатися незаконною.

Реклама:

Головне сьогодні