Українці захопилися подорожами в будинках на колесах

— 15 червня 2012, 13:25

За оцінками клубу караванерів України, в нашій країні налічується близько тисячі власників авто-будинків, які беруть активну участь у тематичних фестивалях. Багато хто подорожує самостійно, тому точну кількість таких туристів підрахувати складно, пише журнал "Фокус".

"В Європі караванери за кількістю вже давно зрівнялись з традиційними туристами, українці ж почали масово подорожувати у будинках на колесах лише кілька років назад", - каже організатор клубу караванерів Євген Біль.

Це люди, які не хочуть відмовляти собі у звичних зручностях навіть там, де їх немає. Окрім житлових причепів такі умови їм забезпечують автокемпери – самохідні будинки на колесах, які за комфортом нічим не поступаються караванам, передає ТСН.

Для пересічного українця вартість авто-будинку на колесах поки залишається захмарною – новенький автокемпер середнього класу в Україні коштує 75-80 тисяч доларів. За такі гроші багато хто краще купить двокімнатну квартиру у Києві.

А в Європі автокемпери – це люди з достатком нижче середнього, для багатьох з них караван служить єдиною домівкою.

У бюджетних моделях авто-будинків – від 2-х до 6-ти спальних місць, пара столиків, газова плита, холодильник, автономне водопостачання з баком для води на 100 літрів, бойлер, біотуалет і душ. У дорогих моделях передбачені сонячна батарея, клімат-контроль, мікрохвильова піч, супутникова антена.

Організатор караванерських зльотів Микола Іванюк каже, що 40% караванерів більшу частину свого життя проводять на колесах.

"Це люди, які не люблять сидіти на місці. Вони, наче равлики, тягнуть свій будинок за собою", - каже 41-річний власник автокемпера з Кіровограду Валерій Гнібіденко.

Реклама:

Головне сьогодні