Пол Маккартні святкує 70-річний ювілей

— 18 червня 2012, 10:59

Разом із Джоном Ленноном сформував один із найвпливовіших і найуспішніших творчих тандемів, який написав одні з найпопулярніших пісень в історії рок-музики.

Після розпаду гурту The Beatles, Маккартні розпочав успішну сольну кар'єру й заснував гурт Wings разом з дружиною Ліндою Істмен Маккартні й гітаристом Денні Лейном.

Окрім поп- і рок-музики він писав електронну й класичну музику, а також музику для кінофільмів. Як сольний артист випустив численні альбоми. Брав участь у благодійних концертах.

Він посідає 64-ту позицію в британському рейтингу "100 геніїв сучасності". Його ім'я занесено до Книги рекордів Гінесса, як найуспішнішого музиканта і композитора-пісняра усіх часів.

Написана ним пісня "Yesterday" найчастіше виконується іншими музикантами (існує приблизно 2500 різноманітних версій пісні) і звучала тільки на американському радіо й телебаченні понад 7 мільйонів разів. "Mull of Kintyre", сингл його гурту Wings, був проданий тиражем понад 2 мільйони екземплярів, що стало рекордом музичної індустрії Великобританії.

Маккартні також відомий як філантроп, пропонент вегетаріанства, маляр, активіст рухів Make Poverty History (з підтримки країн Третього світу) і PETA (за гуманне поводження з тваринами), кампаній проти використання протипіхотних мін і полювання на морських котиків.

За матеріалами Вікіпедія.

Реклама:

Головне сьогодні