Тест

Міносвіти пояснило, чому обділило Могилянку

Це пов’язано зі щорічним скороченням потреб ринку праці у фахівцях з вищою економічною освітою, пояснює МОНмолодьспорту у своєму прес-релізі у вівторок.

"Загальний обсяг державного замовлення за цим напрямом скорочено у 2012 році порівнянні з 2010 роком. У зв’язку з цим МОНмолодьспорту змушене пропорційно зменшувати обсяг державного замовлення для вищих навчальних закладів, що мають ліцензії з економічних напрямів підготовки", - йдеться у роз’ясненні.

"Якщо враховувати значне зменшення кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів у 2011 році, а за базовий показник брати 2010 рік, то у 2012 році зменшення обсягу державного замовлення за напрямом "Економічна теорія" відбулося не тільки у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", а й в інших провідних вищих навчальних закладах", - додає відомство.

Водночас, МОНмолодьспорту вказує на відсутність у виші підготовки бакалаврів, які здобувають освіту журналіста. І це унеможливлює отримання вузом держзамовлення на магістерську програму "Журналістика".

"Місця державного замовлення Національному університету "Києво-Могилянська академія" на підготовку магістрів за спеціальністю "Журналістика" у 2012 році не виділялися у зв’язку із відсутністю в університеті підготовки бакалаврів, які здобувають базову вищу освіту за цим напрямом та можуть претендувати на навчання за державним замовленням за ОКР магістра", - пояснили у Міносвіти.

Як повідомлялось, минулого року відомство Табачника також не виділило "Могилянці" жодного бюджетного місця за фахом "Журналістика". Цього року коштів не надійшло також.

Українськка правда. Життя