Продавці євросувенірів заробляють до 10 тисяч на день

— 20 червня 2012, 10:41

У магазинах кажуть, що на Євро заробляють по 10 тисяч гривень на день, а нелегали – по кілька тисяч, пише "Сегодня".

В офіційних точках продажу сувенірів євротематики кажуть, що ціни вони не знижували, як повідомляли деякі ЗМІ.

"Просто не потрібно це робити. Усе, на чому є символіка чемпіонату, швидко розкуповують ", - сказала продавець Юлія.

За її словами, відбою від покупців немає цілий день, а перед матчами особливо великий попит на сувеніри: "На ціну не дивляться, хоча вони недешеві".

Так, до слова, футболка на дорослого коштує 250 гривень, дитячий розмір на 50 гривень дешевше, плюшеві Славек чи Славко коштують 100 гривень.

Один з продавців євросувенірів зізнався, що в день один намет може принести дохід до 10 тисяч гривень.

"В останні дні дуже популярні футболки української збірної. Їх просто розмітають, хоча і коштують 300 гривень. Причому це не тільки наші люди, іноземці теж охоче купують "збірну" одежину. Багато хто говорить, що подобається Україна і ось так підтримують нашу команду", - поділилися в офіційних точках продажу.

На євросувенірах непогано заробляють і звичайні торгаші, які продають речі з символікою з-під поли.

"Міліції боїмося, ось деякі продавці і не виставляють на прилавки. Штраф загрожує в кілька тисяч, але гірше, якщо просто конфіскують товар. Адже ми останній місяць тільки за рахунок євросувенірів і живемо. За день легко заробляємо кілька тисяч гривень", - розповів продавець на Андріївському узвозі, який торгує футбольною екіпіровкою.

Футболки у нього на дорослу людину по 80 гривень, на дітей – по 60 гривень. Дрібні сувеніри вони не ховають. Кажуть, якби не брелоки і магніти з євросимволікою, то вже померли би з голоду.

Реклама:

Головне сьогодні