Продавці євросувенірів заробляють до 10 тисяч на день

— 20 червня 2012, 10:41

У магазинах кажуть, що на Євро заробляють по 10 тисяч гривень на день, а нелегали – по кілька тисяч, пише "Сегодня".

В офіційних точках продажу сувенірів євротематики кажуть, що ціни вони не знижували, як повідомляли деякі ЗМІ.

"Просто не потрібно це робити. Усе, на чому є символіка чемпіонату, швидко розкуповують ", - сказала продавець Юлія.

За її словами, відбою від покупців немає цілий день, а перед матчами особливо великий попит на сувеніри: "На ціну не дивляться, хоча вони недешеві".

Так, до слова, футболка на дорослого коштує 250 гривень, дитячий розмір на 50 гривень дешевше, плюшеві Славек чи Славко коштують 100 гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Один з продавців євросувенірів зізнався, що в день один намет може принести дохід до 10 тисяч гривень.

"В останні дні дуже популярні футболки української збірної. Їх просто розмітають, хоча і коштують 300 гривень. Причому це не тільки наші люди, іноземці теж охоче купують "збірну" одежину. Багато хто говорить, що подобається Україна і ось так підтримують нашу команду", - поділилися в офіційних точках продажу.

На євросувенірах непогано заробляють і звичайні торгаші, які продають речі з символікою з-під поли.

"Міліції боїмося, ось деякі продавці і не виставляють на прилавки. Штраф загрожує в кілька тисяч, але гірше, якщо просто конфіскують товар. Адже ми останній місяць тільки за рахунок євросувенірів і живемо. За день легко заробляємо кілька тисяч гривень", - розповів продавець на Андріївському узвозі, який торгує футбольною екіпіровкою.

Футболки у нього на дорослу людину по 80 гривень, на дітей – по 60 гривень. Дрібні сувеніри вони не ховають. Кажуть, якби не брелоки і магніти з євросимволікою, то вже померли би з голоду.

Реклама:

Головне сьогодні