Тест

Десятикласниця віддала власну шкіру обгорілій 2-річній дитині

Бідою для родини закінчилося звичайне прання. Мати залишила таз з окропом на кухні. Поки відволіклася за холодною водою, у ємність з гарячою впала її дворічна донька, пише ТСН.

Мати як донор не підійшла, бо хворіла на жовтуху, тож на доброчинну процедуру погодилася 16-річна тітка. Вона знала, що йде на шалений біль, але, не вагаючись, погодилася допомогти врятувати життя небозі.

Вікторія перенесла дві операції. Із кожної ноги дівчині зрізали по шість смужок шкіри, завдовжки 20 сантиметрів та завширшки з долоню.

"Був сильний біль, перше що хотілося побачити, свої ноги. Спочатку не можна було ходити зовсім, я лежала 4 дні. А потім помаленьку ходила, потім на костилях, а потім все почало заживати і мені сказали що треба ще одна операція, бо не хватило дівчинці шкіри і я погодилася дати ще з однієї ноги", - розповіла Вікторія Горячко.

Після операцій маленька Діана почала одужувати, а шкіра відновилася. Нині малеча сама їсть та наново вчиться рухатися. Лікарі переконані, без учинку її юної тітки, шансів вижити в дитини майже не було.

"Коли поступили, гарантії ніхто не давав, лікуючий лікар сказав, що шанси - 90 на 10. Ведучу роль зіграла тітка, яка не пожаліла шкіри для своєї племінниці", - визнає зав.опікового відділення Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги Мирослав Малейкий.

Вікторія уже носить короткі спідниці, та своїх ран не соромиться. Каже, лікарі пообіцяли, що згодом від них залишаться тільки бліді плями.