Нелегальні мігранти видають себе за вболівальників Євро-2012

— 22 червня 2012, 17:06

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Іранець став французом, а два громадяни Еритреї (східна Африка) видавали себе за нідерландців. За їхньою розповіддю, вони поверталися з футбольних матчів додому. Іранець приєднався до групи вболівальників з Німеччини, що прямували автобусом, а еритрейці здійснювали свою подорож самі у потязі на Вроцлав.

У випадку з псевдофранцузом той подав прикордонникам паспорт із заміненими сторінками та підробленим дата-штампом українських прикордонників, що одразу викликало підозру, розповів в інтерв’ю "Німецькій хвилі" речник Держприкордонслужби Західного регіону Володимир Шеремет. Порушником виявився іранець, який мав намір шукати кращого життя у Франції.

Еритрейці ж подали правдивий документ, який, однак, належав не їм, каже Шеремет. Він також повідомив, що 21 червня також було зафіксовано чергову спробу "псевдо вболівальників" потрапити до країн ЄС, дізнання у цій справі ще триває.

Схему "псевдо вболівальник" прикордонники передбачали, а тому на виїзді з України більш пильно оглядають пред’явлені документи, пояснює Володимир Шеремет. Утім, порушники не зізнаються де саме взяли документи.

За період проведення "Євро-2012" західний кордон перетнули близько 200 тисяч вболівальників.

Реклама:

Головне сьогодні