Італійські винороби незадоволені новими законами про органічне вино

— 25 червня 2012, 15:32

Після довгих дебатів, у лютому цього року, Європейська комісія прийняла пакет норм, дотримання яких дозволяє виробникам називати вино органічним і тим самим привернути до нього увагу любителів здорового способу життя з усього світу, повідомляє Drinktime.rbc.ru.

З боку Італії, яка є другим у Європі виробником органічного вина після Іспанії, пішла неоднозначна реакція: позитивний відгук з боку Міністерства сільського господарства країни, і невдоволення, які висловили італійські виробники органічного вина. На думку останніх, юридичні критерії, що дозволяють маркувати вино як органічне, дуже розмиті.

Нові норми ЄС, які будуть діяти врожай цього року, встановлюють максимальний вміст сульфітів для органічних вин. Зокрема, для сухих червоних вин вміст складає не більше 100 мг сульфітів на літр, для органічних білих і рожевих сухих вин - до 150 мг на літр, тоді як більшість італійських виноробів додають лише 20-25 мг на літр, а це набагато менше, ніж дозволено за законодавством!

В даний час італійські винороби розраховують, що в законодавстві буде прописаний допустимий рівень сульфітів наполовину менше існуючого, а в подальшому, протягом трьох-п'яти років, буде введена повна заборона на використання в даному виді напоїв цих хімікатів.

Винороби пропонують різні способи запобігання вина від псування, не вдаючись при цьому до сульфітів. Методи варіюються від сучасних (використання інертних газів) до старовинних (процес мацерації, при якому бродяче сусло протягом тривалого часу взаємодіє з мезгой), та інш.

Реклама:

Головне сьогодні